Best Friends Club


Best Friends Club

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 1 / 11
Fórum » Mozifilmek oldala » Mozifilmek oldala » Stephen King - Halálsoron (Stephen King - Halálsoron)
Stephen King - Halálsoron
IstvánDátum: Szerda, 2011-01-26, 16:47:02 | Üzenet # 1
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 987
Helyzet: Offline
Stephen King - HalálsoronPaul Edgecomb börtönőrként szolgál a Cold Mountain fegyház siralomházában a múlt század harmincas éveiben. Az E blokkban halálraítéltek várják, hogy végig menjenek a halálsoron - a folyosón, amely a villamosszékhez vezet. Edgecomb úgy gondolja, már semmilyen meglepetés sem érheti. Ám minden megváltozik, amikor új rab érkezik az E blokkba. Az óriás termetű fekete férfit, John Coffeyt az esküdtszék két fehér gyermek meggyilkolásáért ítélte halálra. A férfi azonban egyáltalán nem tűnik gyilkosnak, sőt, egészen különös képességekkel rendelkezik. Stephen King regényéből. 
KatalinDátum: Csütörtök, 2011-01-27, 16:23:22 | Üzenet # 2
Csoport: Töröltek

Bevallom Stephen King munkásságát kizárólag mozgófilm formájában ismerem, a könyvek kimaradtak az életemből.
Eddig kizárólag horror műfajából ismertem pár alkotását, de a Halálsoron bizonyította be az író zsenialitását. Nem tudom milyen lehet regényben, de a film felkavaró, elgondolkodtató, s nem utolsó sorban zseniális a maga 188 percével, egy percig sem éreztem azt, hogy elfecsérelt idő volt, amit erre a filmre pazaroltam.
Bizony, kevés olyan film van, ami nálam ilyen hatást ér el.
Hamar lepergett az a 188 perc. Amíg tartott az alkotás az ember csak nézett, amikor pedig véget ért több száz kérdés futott át az agyán. Hihetetlen, hogy mennyire jól, s tudatosan felépítették az egészet, elrejtve benne rengeteg kérdést magáról az életről.
Egyszer minden élet véget ér. Néha tragikus hirtelenséggel, néha csak megszűnik minden fájdalom nélkül, máskor pedig brutális módon véget ér.
Talán mégis a legrosszabb, amikor az ember nem haldoklik, mégis tudja, hogy megfog halni. Ennek tudatában került John Coffey halálsorra, ahol kénytelen megvárni azt, hogy kioltsák az életét.
 
Fórum » Mozifilmek oldala » Mozifilmek oldala » Stephen King - Halálsoron (Stephen King - Halálsoron)
Oldal 1 / 11
Keresés:

Copyright - Best Friends Club © by István 2010 - 2017