Best Friends Club


Best Friends Club

[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 1 / 11
Fórum » Gasztronómia » Étel receptek » HÚSOS TÖLTÖTT KROKODIL (HÚSOS TÖLTÖTT KROKODIL)
HÚSOS TÖLTÖTT KROKODIL
IstvánDátum: Kedd, 2010-06-08, 19:31:14 | Üzenet # 1
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 987
Helyzet: Offline
Hozzávalók a tésztához:

- 500 g sima liszt
- 100 g majonéz (én tejfölt használtam)
- 250 ml langyos tej
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál só
- 1/2 kocka élesztő

Az alapanyagokat összedolgozzuk, hagyjuk megkelni, majd megtöltjük, megkenjük tojással és megsütjük.

Hozzávalók a töltelékhez:

A receptben az áll: "ízlés szerint felvert tojásba parizert, reszelt sajtot, hagymát teszünk". Én ehelyett két fél csirkemellet felcsíkoztam, sózás és borsozás után olivaolajon szépen megpirítottam. Egy kábé 10 centis póréhagymát hosszában elfeleztem, majd felkarikáztam. 3-4 paradicsom belsejét kikapartam (ez ment a levesbe :-)), hagytam a félgömböket kicsöpögni, majd apró kockákra vágtam. Amikor a csirke elkészült, belesöpörtem a serpenyőbe a zöldségeket, jól összekevertem, de már nem sütöttem tovább. Miután kicsit kihűlt a töltelék, egy felvert tojásba egy maréknyi reszelt sajtot kevertem és ezt is hozzáadtam a csirkés-zöldséges egyveleghez. Nem akartam a tojást megsütni, de azért jó lett volna, ha kicsit jobban megszilárdul, könnyebb lett volna vele dolgozni. Mivel nem volt itthon friss petrezselyem, szárítottal fűszereztem még meg a tölteléket.
Természetesen bármilyen más tölteléket is lehet készíteni.
Én leginkább Darálthúsból készítem. smile

Az elkészítés lépései:

A duplájára kelesztett tésztát nagyjából fél centi vastag téglalappá nyújtottam, a nem egyenes oldalakat derelyevágóval levágtam. Ezekből a levágott részekből lett végül a farka, lába, szeme. A tölteléket a tészta közepére halmoztam, még két marék sajtot szórtam a tetejére, majd szintén a derelyevágóval hat helyen bevágtam. Ezeket a csíkokat ráhajtogattam a középre halmozott töltelékre. Ez lett a teste.

A levágott tésztadarabból kialakítottam a szemét, a farkát és a négy lábacskáját. Kezdett sárkányformát ölteni a kis krokodilom. :-)

Ollóval pikkelyeket vágtam a testébe és a pofácskájára. Ekkor már annyira élethű volt, hogy épp csak el nem szaladt! :-) Végül egy felvert tojással megkentem, és 200 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.

A képeket itt találod a csatolásoknál !
Csatolások: 7519717.jpg(34Kb) · 4895658.jpg(14Kb) · 8172951.jpg(14Kb) · 1444396.jpg(16Kb) · 4797532.jpg(28Kb)
 
JudiDátum: Csütörtök, 2010-06-17, 13:39:27 | Üzenet # 2
Dimaond
Csoport: Barátok
Üzenetek: 535
Helyzet: Offline
Hát én még ilyen ételről nem hallottam,igy hogy elolvastam a receptet,nemlehet rossz,csak jó!!!!! Gratulálok hozzá!! Jutka.
 
IstvánDátum: Csütörtök, 2010-06-17, 14:00:59 | Üzenet # 3
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 987
Helyzet: Offline
Érdemes kipróbálni, tényleg nagyon finom, én már csináltam egy párszor. A tölteléket, ízlés szerint sok mindenből meg lehet csinálni hozzá eat meeting
 
kucikaDátum: Szombat, 2010-09-04, 19:49:17 | Üzenet # 4
Gold
Csoport: Barátok
Üzenetek: 572
Helyzet: Offline
István! Többször is elolvastam az elejét, kerestem a krokodilt biggrin De végül is megoldódott a krokodil dolog. Nagyon csalafinta nevet adtál ennek a finomságnak. Egy kicsit babrásnak tünik, én biztosan nem fogom elkészíteni, pedig szeretem magam, de inkább a gyorsabban készíthető kajákkal kisérletezem. Biztosan finom... Gratulálok a tudományodhoz hands
 
Fórum » Gasztronómia » Étel receptek » HÚSOS TÖLTÖTT KROKODIL (HÚSOS TÖLTÖTT KROKODIL)
Oldal 1 / 11
Keresés:

Copyright - Best Friends Club © by István 2010 - 2017