Best Friends Club
Fórum oldalunk tartalmát, csak bejelentkezett felhasználók láthatják !
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
Oldal 1 / 11
Fórum » Gasztronómia » Étel receptek » Lasagne Bolognese (Lasagne Bolognese)
Lasagne Bolognese
IstvánDátum: Csütörtök, 2010-07-29, 23:48:32 | Üzenet # 1
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 988
Állapot: Offline
Hozzávalók:

* 1 nagyobb fej vöröshagyma,
* 1 nagyobb sárgarépa,
* 1/2 csokor petrezselyemzöld,
* 1 csokor zellerzöld,
* 2 kanál olaj,
* 50 dkg darált marhahús,
* 2 kanál paradicsompüre,
* 1/2 kg friss paradicsom,
* só,
* bors,
* 1-1 kiskanál szárított bazsalikom és kakukkfű,
* 1,25 dl leves,
* 1,25 dl vörösbor,
* 2 kanál vaj,
* 2 kanál liszt,
* 5 dl tej,
* reszelt szerecsendió,
* 12 db lasagne tésztalap,
* 7,5 dkg reszelt parmezán



Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és addig főzzük lassú tűzön, míg sűrűsödni nem kezd. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, még 10 percig főzzük állandó keverés mellett. A tepsibe (kicsit mélyebb legyen) beleöntjük a besamelt, erre ráhelyezzük a tésztalapokat, ezt megkenjük a bolognai mártással, erre megint a tésztalapokat rétegezzük, végül besamellel befejezzük. Rászórjuk a reszelt parmezánt, és 40 percig aranysárgára sütjük.





 
Fórum » Gasztronómia » Étel receptek » Lasagne Bolognese (Lasagne Bolognese)
Oldal 1 / 11
Keresés:

Copyright - Best Friends Club - by Isván 2010 © 2017