Best Friends Club
Fórum oldalunk tartalmát, csak bejelentkezett felhasználók láthatják !
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Gasztronómia » Étel receptek » Slambuc bográcsban (Slambuc bográcsban)
Slambuc bográcsban
IstvánDátum: Szombat, 2010-09-04, 15:37:36 | Üzenet # 1
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 988
Állapot: Offline
Slambuc bográcsban

Hozzávalók 10 személyre:

* 15 dkg füstölt szalonna
* 2 fej vöröshagyma
* 2 kg burgonya
* 60 dkg paprikás griller
* 3 paradicsom
* 3 zöldpaprika
* 1,5 dl olaj
* 60 dkg lebbencstészta
* 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
* 2 evőkanál ételízesítő
* 1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika

Elkészítés:

Tüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbászt karikára szeleteljük. A paradicsomot, zöldpaprikát megmossuk, gerezdekre vágjuk.

A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a burgonyát, megszórjuk az ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 960 kcal





 
Fórum » Gasztronómia » Étel receptek » Slambuc bográcsban (Slambuc bográcsban)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright - Best Friends Club - by Isván 2010 © 2024