Best Friends Club
Fórum oldalunk tartalmát, csak bejelentkezett felhasználók láthatják !
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Gasztronómia » Sütemény receptek » Csirketokány vajastésztában (Csirketokány vajastésztában)
Csirketokány vajastésztában
IstvánDátum: Hétfő, 2010-12-20, 06:55:49 | Üzenet # 1
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 988
Állapot: Offline
Csirketokány vajastésztában

Hozzávalók: 1 kg csirkemell; fél vöröshagyma; 15 dkg bab; 2 db kilós vajas tészta; 5 dkg zsiradék; 10 dkg gomba vagy 10 dkg ecetes uborka; 10 dkg kenyérszalonna; só; őrölt bors; ízlés szerint fokhagyma; 1 dkg liszt a raguhoz

Elkészítése: A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd beletesszük az apró kockára vágott fél vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Amikor aranysárgára pirult, belerakjuk a csíkokra vágott csirkemellet, és egyből hozzáöntjük a szeletekre vágott gombát. Ebbe belekeverjük még a csíkokra vágott ecetes uborkát. Sóval, borssal, ízlés szerint fokhagymával fűszerezzük. Összeforraljuk és a legvégén liszttel sűrítjük.

Félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. A 1 kiló vajastésztát kinyújtjuk olyan nagyságúra, hogy a forma oldalát is befedje a tészta. A kinyújtott vajastészta formára tesszük a Királynő formát, és a forma szélétől 2-3 cm ráhagyással körbevágjuk a Kotnyeles Tésztavágóval. A kivágott tésztával kibéleljük a formát. Mielőtt a sütőbe helyeznénk, nyers szárazbabot töltünk bele, mely azt a célt szolgálja, hogy a forma oldaláról sütés közbe ne essen bele a tészta. A sütés félidejében kiöntjük a babot, hogy a tészta is jól átsüljön. A csirketokány vajas tészta alapot aranysárgára sütjük.

Az elkészült tésztaalapra ráöntjük az előzőleg elkészített tokányt és elsimítjuk Új Hullám Keverőnkkel.

A megmaradt 1 kiló vajastésztát kinyújtjuk a megfelelő nagyságúra, ráhelyezzük a formát és a forma mentén körbevágjuk. Befedjük vele a tokánnyal töltött tésztaalapot, úgy hogy a széleit Új Hullám Keverőnkkel összenyomkodjuk. A megadott hőfokon készre sütjük 10-15 perc alatt.

A sütést követően az elkészült csirketokányt vajastésztában még kb. 10-15 percig a sütőformában pihentetjük, majd a formából könnyedén kiöntve cikkekre vágva tálaljuk.

villanysütő: 190 C , gázsütő: 3-as fokozat




 
Fórum » Gasztronómia » Sütemény receptek » Csirketokány vajastésztában (Csirketokány vajastésztában)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright - Best Friends Club - by Isván 2010 © 2024