Best Friends Club
Fórum oldalunk tartalmát, csak bejelentkezett felhasználók láthatják !
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Boszorkánysziget » Boszorkánysziget » A mágia (A mágia)
A mágia
IstvánDátum: Szerda, 2010-09-15, 23:51:19 | Üzenet # 1
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 988
Állapot: Offline


A mágia

A boszorkányság mindenekelõtt vallás. Az Úr és az Úrnõ dícsérete ezért a boszorkányság legfõbb feladata. A mágia másodlagos a hódolat mellett. A mágia önmagában csupán mesterség - ezért ha valaki mindössze varázsolni akar, nem kell boszorkánnyá lennie hozzá. Bárki varázsolhat... vagy legalábbis megkísérelheti. Az ilyen ember a varázsló. A mágiának rengeteg fajtája van. Némely változata rendkívül veszélyes. A szertartásmágia alkalmával pl., amikor a mágus halottat idéz vagy ördögöt ûz, olyan entitásokkal dolgozik, amelyek legtöbbje végzetes lehet a számára. Azt a bûbájosságot, amit jó célok érdekében végzünk, fehér mágiának nevezzük; azt, amit gonosz szándékkal ûzünk, fekete mágiának hívunk. A boszorkányok hisznek a végítéletben: ennek hatására fekete boszorkány természetesen nem létezik: ez önellentmondás volna. Aleister Crowler meghatározása szerint a mágia "az a tudomány vagy mûvészet, amelynek segítségével csupán az akaratunkkal változást idézünk elõ". Más szavakkal: elérjük, hogy az történjen, amit akarunk. Hogyan tehetjük ezt? Úgy, hogy azt az erõt használjuk, amely mindannyiunkban rejtezik. Megesik, hogy néha az istenek segítségéért kell folyamodnunk ennek az erõnek a kiegészítésére, de általában megvan bennünk minden, ami szükséges. Lásd "A belsõ erõ" c. menüpontot.
A belsõ erõ ugyanaz az erõ, amit gyógyításra használhatunk, aminek energiája auraként látható, amely élettelen tárgyakat mozdít meg, amely a kristálygömbben láttat képeket vagy a tarot-kártya lapjairól beszél hozzánk. Félelmetes, nagyszerû erõ ez, amely megváltoztathatja az életed. Az erõ - akár csoporté, akár egyetlen boszorkányé - kúp alakban gyûlik össze a kör fölött. Amint elegendõ erõ gyûlt össze, a kúp irányítható. Amikor mágiát ûzöl, bizonyosodj meg róla, hogy nem zavarhat meg senki! Minden energiádat, minden összpontosító képeségedet igénybe veszi ez a munka. Helyezd biztonságba magad!
Több módja van annak, hogy összegyûjtsd az erõdet, mielõtt mozgásba hozod. A legközönségesebb módszerek egyike: az ének és a tánc. A kulcsszó: egyszerûség és ritmus. A mágia gyakorlásának legerõsebb egyedi eleme az érzés. Hogy erõt fejlesszünk, nagyon erõs érzelmi viszonyban kell állnunk azzal, amit tervezünk. Gondolatban élesen kell látni a vágyott célt. Különösen erõsen kell a végeredményre gondolni. NE A FOLYAMATRA, A VÉGEREDMÉNYRE KONCENTRÁLJ! A sikeres mágia egyik titka - a végeredmény vizualizálása.Összpontosítás közben érezni fogod a kitörni készülõ erõt. Fontos úgy útjára bocsátani, hogy létrejöjjön a változás, megtörténjen a varázslat. Amikor úgy érzed, nem bírod tovább, engedd el - hadd robanjon ki belõled, közben kiáltsd a kulcsszót, ez lehet pénz, szerelem, munka, stb. attól függõen, hogy mit varázsolsz. Ne törõdj vele, mit gondolnak mások (pl. szomszédok), kiabálj. Végül igyál egy pohár bort, vagy gyümölcslevet, és lazíts, mielõtt elhagyod a templomot.
Ismét fontosnak tartom elismételni, hogy mindig tartsd észben az õsi intelmet: ha nem ártasz senkinek, mindent megtehetsz. A mágiával soha, senkinek, semmilyen módon ne árts, és ne korlátozd senki szabad akaratát. Fontos tudnod, hogy mikor varázsolhatsz. A Hold pl. a mágus és a boszorkány órája és naptára. Ha dagad, növekszik, akkor a segítõ mágiának van itt az ideje, és annál inkább, mennél közelebb van a telihold. Ha fogy a Hold, eljött a rontás ideje, és ez annál inkább igaz, mennél közelebb van az újhold. Segítõ mágiának hívjuk a gyarapító bûbájosságot. Rontó mágiának hívjuk általában azt, ami lezár egyes helyzeteket: egy szerelmet, rossz szokást, életmódot.
A hét napjai is fontosak. A péntek pl. mindig összefüggésbe hozható a Vénusszal, õ viszont a szerelemmel áll kapcsolatban. Tehát a szerelmi varázslást pénteken végezzük, ha lehet. A napok és a bolygók összefüggési táblázata az általuk meghatározott tulajdonságokkal egyetemben a következõ:
Hétfõ - Hold - Kereskedelem, álmok, lopás
Kedd - Mars - Házasság, háború, ellenség, börtön
Szerda - Merkúr - Adósság, félelem, veszteség
Csütörtök - Jupiter - Tisztesség, gazdagság, ruházkodás, vágy
Péntek - Vénusz - Szerelem, barátság, idegenek
Szombat - Szaturnusz - Élet, építkezés, doktrína, védelem
Vasárnap - Szerencse, remény, pénz

Nincs az a képzett boszorkány, aki ne hibázna. A mágia a legkisebb ellenállás irányában kezd hatni, tehát amennyiben pontatlanul hajtjuk végre, vagy rosszul fogalmaztunk, hibás lesz az eredmény.A Szellem vezérli felsüléseinket és sikereinket. A Szellem pontosan tudja, mire van szükséged, és mire nincs, és néha, amikor legkevésbé sem várnád, közbelép, megvárakoztat, vagy visszatart. Néha azért, meg meg akar védeni valamitõl, néha, mert nemesebb küldetés vár ránk, fontosabb ügyeket kellene végbevinnünk.
A boszorkányok sohasem alkalmaznak mágiát embertársaik rovására. Tisztában vannak azzal, hogy a gonoszság ereje hamis. Ha fekete mágiával ijesztgetne valaki, nevesd ki nyugodtan. A fekete mágia táptalaja a félelem. Amennyiben nem félsz tõle, hatástalan, negatív ereje meg sem érinthet. "A félelem - tanít a Dûne c. film - a lélek gyilkosa". A nevetés ezzel szemben szétoszlatja a kártékony energiákat, mert a szellem része.
A boszorkányok legfontosabb törvényei:
- Minden mágia spirituális terv része.
- Minden mágiába be kell vonni a Szellemet.
- Mágikus tevékenység elõtt mindig kérd ki az igen-nem kövek/inga tanácsát.
- Ne feledd: minden tettnek megvannak a következményei, amit teszel, visszahat rád, kihat másokra.
- Tartsd észben a boszorkányság elsõ szabályát: "Mindent megtehetsz, ami nem árt senkinek!"
- Tartsd észben a boszorkányság második szabályát: "Örök igába hajt a hármas, kiadsz egyet, visszakapsz hármat!"
- Tartsd észben a boszorkányság harmadik szabályát: "A boszorkány soha nem akadályozza mások szabad akaratának érvényesülését!"
- Tartsd észben a boszorkányság negyedik szabályát: "Légy következetes!"
- Tartsd észben a boszorkányság ötödik szabályát: "Átgondolt terved mellett legyen egy mentõötleted is!"
- Tartsd észben a boszorkányság hatodik szabályát: "A valóságból kiindulva dolgozz a mágia világával!"
- Amíg tanulod csak a mesterséget, a mágikus programod kizárólag a bûvös körben, vagy a megszentelt térben hajtsd végre!
- Tartsd észben a boszorkányság hetedik szabályát: "Tartsd távol magad a kábítószerektõl és a szeszes italoktól!"
- Tartsd észben a boszorkányság nyolcadik szabályát: "Soha ne ijesztgess senkit a varázslataiddal!"
- Tartsd észben a boszorkányság kilencedik szabályát: "Fogadd el az egyensúlyt - tiszteld a változást!"

(Raymond Buckland: Complete Book of Witchcraft)
(Silver RavenWolf: Teen wich. Wicca for a New Generation)




 
Fórum » Boszorkánysziget » Boszorkánysziget » A mágia (A mágia)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright - Best Friends Club - by Isván 2010 © 2024