Best Friends Club
Fórum oldalunk tartalmát, csak bejelentkezett felhasználók láthatják !
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Boszorkánysziget » Boszorkánysziget » A jövendölés (A jövendölés)
A jövendölés
IstvánDátum: Szerda, 2010-09-15, 23:57:58 | Üzenet # 1
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 988
Állapot: Offline

A jövendölés

A laikusok szinte bármiféle bûvös praktikát képesek igénybe venni, hogy kifürkésszék a jövõ titkait. A jóslás elméletileg feltárja, mi történik majd. A jóslás/jövendölés az értelmezõ szótárak szerint a jövõbeli események elõrejelzésének mûvészete, továbbá (a Webster szótár szerint) a homályos, illetve titkos dolgok felfedezése, amelyet magasabb rendû lények segítenek megtalálni, ill. bizonyos szertartások, tapasztalatok és megfigyelések jövõre vonatkoztatott összegzése. A boszorkánymesterségben határozott szerep jut a jóslásnak. Számtalan lehetõség közül választhatunk, hogy bepillanthassunk a jövõ kulisszái mögé. Valóban a jövõbe? Helyénvalóbb úgy fogalmazni, hogy tudatosítjuk azokat az erõket, amelyek jelen cselekedeteink alapján a lehetséges jövõbeli fejleményeket elõkészítik. Bár egyes nézetek szerint sorsunk eleve elrendeltetett, szabad akaratunkkal azonban befolyásolhatjuk saját valóságunkat. Valamilyen szinten mindenki ura saját sorsának, Te is felelõs vagy önmagadért. A jövedölés lehetõségei a következõk:

A tarot

A tarot a kártyavetés legrégebbi eszköze, amelynek eredetét a múlt homálya fedi. Legelterjedtebb vélekedések szerint az Indiából elvándorolt cigányok hozták magukkal Európába. A legkorábbi teljes pakli a XIV. századból származik. A tarot a többi, jövendölésre alkalmas eszközzel együtt tulajdonképpen saját látnoki erõnk fókuszpontja, ártalmatlan serkentõszer, és az érzékelést erõsíti fel. Használatába itt most nem mennénk bele, rengeteg tarotkönyv kapható, ezekben sokféle lehetséges értelmezésrõl esik szó. Válassz ki egy szimpatikus értelmezési módszert, és ízlelgesd. Aztán tedd el a könyvet! Hiába húz két ember akár teljesen azonos sorozatot, a magyarázat mindkettõjük számára más lesz, minthogy egyéniségük, reményeik és gondjaik sem azonosak. A kifejtéseknél hallgass az ösztöneidre, érzéseidre, megérzéseidre.

A kristálygömb

Ez egy lenyûgözõ eszköz, igazi lehetõség, hogy bepillants a jövõbe, a jelenbe, a múltba. Hibátlan kristály kell - a karcos felszínû vagy a belsejében buborékos zárványokat tartalmazó nem jó. A kristály helye fekete háttér elõtt van, fekete bársonyon mûködik a legjobban. A fekete terítõ borítsa be az egész asztalt, a kézre is fekete kesztyût kell húznia annak, aki meg szeretné fogni a kristályt. A tömény fekete környezet zavarmentes hátteret nyújt, amikor belenézünk a kristályba. Az eszményi helyszín természetesen a saját templom. Kevés fény szükséges, elengendõ egy szál gyertya. Olyan helyre tedd, ahonnét a fénye nem tükrözõdik vissza a kristályról. Gyújts kellemes illetú füstölõt, segíti az összpontosítást . Dolgozz a szabályosan felszentelt varázskörben legalább az elsõ néhány alkalommal. Késõbb, ha már képes vagy magad elé képzelni a hermetikusan zárt szent teret, bármilyen helyszínen belenézhetsz. Azért még jó sokáig ajánlatos legalább egy kis kört vonni magad köré a kétélû tõrrel. Mielõtt nekifognál, mondj el néhány védelmet kérõ imát, aztán kérd meg az Urat és az Úrnõt, hogy vigyázzanak rád és vezessenek. A kristálygömbbel történõ jövendölés módjáról a rendelkezésre álló szakirodalomból tájékozódhatsz.

Az angolszász varázspálcikák

E pálcák segítségével gyors, pontos választ kaphatunk a határzott kérdésekre. A távol-keletiek ji-csing néven ismert, cickafarkpálcikák segítségével végzett jóslásaihoz hasonlít leginkább. A jósláshoz hét pálcika szükséges, három darab 23 cm hosszú, valamint négy db 30 cm-es. Ezek személyes használatra szánt eszközök, ne engedd, hogy mások tapogassák, vagy használják! Tartsd külön, e célra varrt fekete bársonyzacskóban, amikor nem jósolsz.

A tenyérelemzés

A tenyérelemzés, népszerûbben tenyérjóslás Leich de Hamong/Louis Hamon XIX. századi híres jós tevékenysége nyomán lett közismert, õ összegezte elõször, mit jelent a jellemolvasás a tenyér vonalaiból. A tények megállapításán túlmenõen közkedvelt és pontos jóslási technika. A kéz vonalai folyamatosan változnak életünk során. Tenyerünk jelenlegi vonalai nem egészen azonosak a pár évvel ezelõttiekkel, az 5-6 évvel régebbiektõl pedig lehet, hogy merõben különböznek. Igaz, a tenyér vonalhálózata bepillantást enged életünk kilátásaiba, de mindössze jelzésértékû. A tenyérelemzés az orvosi vizsgálathoz hasonlóan szigorúan ténymeghatározó eljárás. Képes rámutatni azokra a pontokra, amelyekre belsõ erõnk, vagy külsõ ráhatás következtében nyomás nehezedik, és képes rámutatni ezen erõk mûködésének várható következményeire. Méltányolhatjuk ezeket az erõket, de szükség esetén megváltoztathatjuk az erõviszonyokat. Aki mások tenyerébõl olvas, legyen körültekintõ, fogalmazzon figyelmesen. Némelyik sajátos helyen lévõ, különleges alakú vonal komoly gondokról adhat hírt. Ijesztgetni akkor sem szabad senkit! Fogalmazz óvatosan, pl. így: ez és ez a terület gyengeségre utal, emiatt megkülönböztetett figyelmet kell fordítani rá. Ajánlatosabb hangsõlyozni, hogy a jövõben fokozottabban ügyeljen az egészségére, kerülje a balesetveszélyes és erõszakos helyzeteket! Inkább sejtetni szokás az esetleges végeredményt, hiszen még változtatható.

A tealevél-olvasás

A jóslásnak ez a módja könnyen elsajátítható. A legjobb eredményeket a kínai szálas teák forrázott leveleivel érhetjük el. A szûrõ nélküli kancsóból a teát széles szájú, keskeny aljú csészébe öntjük. Csak a fehér, minta nélküli edények jók a célra, a minta zavarhatja az értelmezést. A jóslásért folyamodó leissza a tea javát, és némi folyadékot hagy a csészében, hogy az ugyancsak benne lévõ leveleket megforgathassuk. Ha ez megtörtént, kérjük meg az illetõt, hogy fogja meg a csészét a fülénél, és az óramutató járásával azonos irányban, lassan, óvatosan forgassa meg háromszor. Így a maradék, kevéske tea a leveleket a csésze belsõ falához tapasztja. Ezután a csészét fejjel lefelé a csészaaljra kell raknia. A felfordított csészét most a jóslást végzõ személy veszi kézbe, és nekikezdhet a jövendölésnek, amelynek lényege a csésze aljára és oldalára tapadt levélalakzatok értelmezése.

A számmisztika

A numerológia (számmisztika) az asztrológia édestestvére, sok ezer éves tapasztalati tudomány, amely a születés számaiból, és a név betûinek számértékébõl következtet. A számok szimbólum rendszerében, benne van sorsunk, személyiségünk, jellemünk, valamint életünk hosszabb és rövidebb ciklusai, és sorsfodulóink is.
A nagymester Pithagorasz 2500 évvel ezelõtt Egyiptomban és Babilóniában ismerkedett meg a numerológiával, majd Görögországba visszatérve megalkotta, az un. pithagoraszi ABC-t, amelyet a modern a numerológia a latin ABC betûivel kiegészítve használ.

Az asztrológia

Az asztrológia a legrégebbi okkult tudomány, az utca embere leggyakrabban ehhez fordul segítségért. Jóllehet, mindenki tagadja, hogy megbízna benne, tíz ember közül kilenc képtelen anélkül végigolvasni egy újságot, hogy meg ne nézné a napi horoszkóp rovatot, vagy a heti, havi elõrejelzéseket. Hiába mondanánk nekik, hogy az újságok hevenyészett horoszkópjai használhatatlanok, mert a végletekig egyszerûsített általánosságok, úgysem hinnék. De az igazi horoszkóp egyedi és személyes dolog, összetett adathalmazát senki másra nem tarthatjuk érvényesnek, mint akinek a számára készítettük. Az egyéni, más néven születési horoszkóp az egyetlen, amely a mennyei test mozgását is képes az egyén élete szempontjából értelmezni - s ami különösen döbbenetes, fejlõdése a genetikai asztrológia felé tart. A pontos jövendölés alapja a kimerítõen alapos adatfeldolgozás.

A tûznézés

A boszorkányok körében közismert jóslási eljárás, amikor a hevesen izzó parázsra tekintenek, s ebbõl vonnak le következtetéseket.

Se szeri, se száma a jóslási módszereknek, olyan sok létezik, hogy itt csak a töredéküket mutattam be. Akiket bõvebben érdekel ez a téma, rengeteg kiadvány találnak erre vonatkozóan, érdemes ezeket alaposan tanulmányozni.

(Raymond Buckland: Complete Book of Witchcraft)





 
JudiDátum: Csütörtök, 2010-09-16, 20:21:39 | Üzenet # 2
Dimaond
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 535
Állapot: Offline
Ezek nagyon érdekes dolgok,az első lapján végidnézetm a videókat,de majd az összeset végig olvasom!
Gratulálok nagyon ügyess vagy,külömben a gyerekek ezeket a vidiket nagyon szeretik nézni,régebben amikor a tv-megérkezett,akkor a szülők nemengettek a gyerekeknek ilyen filmet nézni!
Most még nappal is és játékokban is ezeket szeretik nézni-játszani!
Szép estét kivánok:Jutka. angel2 wine flowers




ELNYERT - ELISMERÉSEIM !

 
Fórum » Boszorkánysziget » Boszorkánysziget » A jövendölés (A jövendölés)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright - Best Friends Club - by Isván 2010 © 2024