Best Friends Club
Fórum oldalunk tartalmát, csak bejelentkezett felhasználók láthatják !
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Érdekes,meghökkentõ, vagy talán vicces történetek ? » Érdekes,meghökkentõ, vagy talán vicces történetek » Átok sújtja a kincsvadászokat (Átok sújtja a kincsvadászokat)
Átok sújtja a kincsvadászokat
IstvánDátum: Vasárnap, 2011-07-17, 01:26:10 | Üzenet # 1
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 988
Állapot: Offline
Átok sújtja a kincsvadászokat



A történelem során tulajdonosaik számtalan kincset voltak kénytelenek elrejteni, amelyhez gyakran tapadt vér. Ráadásul a felkutatott értékek is mágnesként vonzzák a tragédiákat.

MOHÓSÁG A kincskeresés ösztönével többségünk rendelkezik, és emberfeletti erőt vagyunk képesek kifejteni a remélt gazdagság megszerzéséért, majd megtartásáért. Gondoljunk csak Ilf és Petrov híres regényére, a Tizenkét székre, amely a mohóság anatómiája.

A kincsek első áldozataikat általában az elrejtésükkor vagy nem sokkal azután szedték.

A cári aranyvonatot a kincstár maradék vagyonával 1916 őszén II. Miklós cár a német haderő elől Moszkvába menekítette, de végül az Ural déli lábainál parkolt le, ott ásták el az arannyal teli ládákat. Három évvel később a szovjet államvédelmisek halálra kínozták ugyan a szerelvényt irányító hadnagyot, de ő megtartotta esküjét, nem árulta el az 1360 kilogrammnyi aranyérem rejtekhelyét, amit azóta is homály fed.

Az orosz birodalmi aranykészlet túlnyomó többségét – 505 tonnát – 1916-ban keletre menekítették, ahol sokan megdézsmálták. Kolcsak admirális tisztje, bizonyos Vjacseszlav Bogdanov kétszáz kilót szerzett belőle, amit elásott a Bajkál-tó partján, majd emigrált. Miután késôbb visszatért és kiásta az aranyat, konfliktusa támadt a helyi rendőrséggel, és filmbe illő autós üldözés közben szívinfarktusban meghalt.



Átok sújtja a kincsvadászokat
Az Oak-sziget pénzes gödrét 1795 óta kutatják kalandorok és tudósok abban a reményben, hogy megtalálják a kalózok titkos kincsét

Népe kincsének lett az áldozata Atahualpa inka uralkodó, akit Francisco Pizarro konkvisztádor ejtett foglyul, és akiből 5,5 tonna arany és 12 tonna ezüst váltságdíjat csikart ki, de végül nem kímélte meg az életét – 1533-ban megfojtatta. Utódja, Manco Capac azt üzente a spanyolok vezérének, hogy annyi jutott nekik az aranyukból, mintha egy tálnyi kukoricából egy szemet vettek volna ki. A kincskeresők azóta is mindhiába kutatnak a többi „kukoricaszem” után.

Homály fedi a templomos lovagok kincseinek hollétét. A rend tagjai középkori bankrendszert tartottak fent, és mesés vagyon felett rendelkeztek – ők őrizték például az Aranybulla egy példányát. Szép Fülöp francia uralkodó a rend utolsó nagymesterét, Jacques de Molay-t 1314-ben elevenen elégettette. Erre a sorsra jutott a legtöbb lovag, kincseiknek pedig nyoma veszett.

Tutanhamon bosszújáról sokan olvashattak. A fáraó állítólag „megtorolta” sírhelye feltáróin, hogy megzavarták örök álmát, de kevesen ismerik a legkegyetlenebb kalózkapitányt, William Kiddet, aki mesés, rabolt vagyonát elásta, majd annak rendje és módja szerint az angol bíróság elfogta, és 1701-ben halálra ítélte, majd kivégeztette. Így követte áldozatait a túlvilágra a vérengző kalóz.

A legmegdöbbentőbb az, hogy a kincsvadászok számtalanszor nem létező, legendákon alapuló értékek után kutatnak – sokszor évszázadokon keresztül. Jó példa erre a Szent Grál, amelyről még azt sem tudjuk pontosan, hogy tárgy-e egyáltalán. Ide tartozik az Indiana Jonesfilmből jól ismert misztikus frigyláda, a Dél-Amerikában rejtőzködő Eldorádó aranyváros, amely ezrek életét követelte, vagy az Oak-sziget pénzes gödre.

Ez utóbbit 1795 óta kutatják kalandorok és tudósok abban a reményben, hogy megtalálják a kalózok titkos kincsét. Úgy tűnik, hogy a rejtély csak növekszik, és ameddig marad feltáratlan földdarab a Kanada partjaihoz közel eső szigeten, a kutatást nem fejezik be, pedig már hat ember életét követelte a legenda.

– Amikor a mesés kincsek a lábaink előtt hevernek, úgy érezzük, hogy hősök vagyunk, akik leküzdöttük az akadályokat és megérdemeljük a jutalmat. Ilyenkor ránk tör a mohó birtoklási vágy, amit a harcos gyilkos ösztön követ – mondta az ember viselkedését megváltoztató kincsek erejéről Csehák Hajnalka pszichológus.

Szalóky K. Attila, az Octopus Tengeri Régészeti Egyesület vezetője szerint a régészeknek a modern sírrablóktól és kalózoktól is tartaniuk kell.

– Most éppen a brazil partok mellett háromszáz éve elsüllyedt holland hajót tárjuk fel, amelynek értéke elérheti az egymilliárd dollárt. A kalózok ellen a haditengerészet egységei és az általunk kidolgozott titkos útvonalon, speciális hajókkal történő szállítás véd – árulta el a tengeri régész.
Csatolmányok: 0832122.gif (457.3 Kb) · 2380513.jpg (28.5 Kb)
 
Fórum » Érdekes,meghökkentõ, vagy talán vicces történetek ? » Érdekes,meghökkentõ, vagy talán vicces történetek » Átok sújtja a kincsvadászokat (Átok sújtja a kincsvadászokat)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright - Best Friends Club - by Isván 2010 © 2024