csirkemájas zsemlefelfújt 4 zsemle (lehetőleg 1 napos), 3 dl tej
3-4 csirkemáj
10 dkg gomba
1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
2 ek.olaj, só, bors
2 ek. vaj/margarin, 3 tojás, 1 kk.zöldséges ételízesitő
A zsemléket kisebb darabokra tépkedjük és a forró tejjel leöntjük. 10 -15 percig pihentetjük-puhítjuk.
A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk, rádobjuk a májat, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és az áttört fokhagymát, meghintjük kevéske sóval és borssal, majd fedő nélkül további 3-4 percig pirítjuk, hűlni hagyjuk.
A zsemlékhez adjuk a máj-gomba keveréket, a tojásokat, ételízesitőt, petrezselymet. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük.
Vastagon kikenünk egy 1,2-1,3 literes, sima oldalú gyümölcskenyérformát és a zsemlés keveréket belekanalazzuk, elsímitjuk. A maradék vajat kisebb darabokra rátördeljük a tetejére és kb 30 percig sütjük.gomba nélkül is lehet,ha valaki nem szereti a gombát.