Krisztina | Dátum: Szerda, 2010-06-30, 19:01:41 | Üzenet # 1 |
Adminka
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 458
Állapot: Offline
| Hozzávalók! 1 db tojás 1 bögre cukor 1 bögre tej 1 bögre darált mák vagy darált dió (dejó) 1 bögre liszt 1 csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja (De én nem teszek bele soha) A tojást a cukorral és a sütőporral habosra kevered. Majd hozzáöntöd a darált diót vagy mákot, a tejet és a lisztet. Ha akarod, tegyél bele egy citrom, reszelt héját, de szerintem nem kell. Jól összekeversz mindent és közepes nagyságú kizsírozott és lisztezett tepsibe beleöntöd. Előmelegített sütőben addig sütöd, amíg a teteje halvány világos barna nem lesz. Utána egy pár helyen villával megszurkálod, ha nem ragad a villához a tészta, akkor, már kész is van. Utána lekvárral megkened és porcukrozod. Tehetsz bele befőttet is, akár magozott meggyet vagy bármilyen más befőttet. Ha ilyet szeretnél, azt úgy csináld, hogy a tepsibe öntött tészta tetejére szórd a gyümölcsöt. És most egy titkot is elárulok, hogy hogyan lehet megakadályozni, hogy ne kerüljön a meggy, vagy bármilyen gyümölcs a tészta aljára. Egyszerűen lisztbe beleforgatod és úgy teszed a tésztára, és akkor nem megy le az aljára. : )
|
|
| |