Best Friends Club
♫ ♫ ♫
Song of ocarina
Honlap-menü
♫ ♫ ♫
Sunny Boy-Meseköny
***
Rony-Most élsz
Mini üzenőfal
 
500
Cascada - How Do Y
Translator
Nyitólap » 2011 » Szeptember » 29 » Az optimizmuaról
09:19:54
Az optimizmuaról


AZ OPTIMIZMUSRÓL

Dicsérd meg saját magad - fő az

optimizmus!

A borúlátókat még az ág is húzza. Ha valaki hajlamos a pesszimizmusra, gyakran a sikerét sem akarja tudomásul venni. A kudarc pedig kudarcot szül. Ha te is a világ szerencsétlenjének érzed magad, fogadd meg jó tanácsainkat.

Kudarcból kihívás

A kudarcoktól ne törj le, inkább kovácsolj belőlük tőkét. Az optimista minden kudarcot kihívásnak, rögtön megoldandó feladatnak tekint. Így nincs ideje sokáig nyalogatni sebeit. Ha ugyanis átadod magát az önsajnálatnak, rendszerint egyik kudarc követi a másikat. Ne ess ebbe a hibába! Az életben azok a sikeresek, akik mindig képesek voltak újra és újra kezdeni.

Nyugtázd a sikert!

A borúlátók sokszor mindent csak a szerencsének tulajdonítanak. Sokkal okosabb nyugtázni az eredményt – egy öndicsérettel. Ez magabiztossá tesz, és megalapozza a további sikereket.

Foglald el magad!

Minél több a tennivalód, annál kevesebb időd lesz a balsikerekkel törődni. Ha ráérsz, a problémák is nagyobb súlyt kapnak az életedben.

Vigyázz a kondidra!

Egyél rendszeresen, és fogyassz elegendő szénhidrátot is! Utóbbi kedvezően befolyásolja az agy kémiai folyamatait, így könnyebben leküzdheted a stresszt, a bánatot. Ez persze nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal süteményt, vagy csokoládét kell majszolnod ahhoz, hogy stresszmentes életet élhess. Sokat segíthet a rendszeres testedzés; fokozza az önbizalmat.

Barátkozz optimistákkal!

Nemcsak a pesszimizmus „ragályos", hanem az optimizmus is. Ha hajlamos vagy a borúlátásra, messziről kerüld a pesszimistákat.

Higgy a sikerben!

Képes vagy hinni a sikerben? Ez már fél győzelem, Szintén fontos, hogy a gyereket is optimista életszemléletre neveld. Ha az utód kudarcot vall, mondd meg neki: megérted a bánatát. Majd idézd fel a közelmúltban elért sikereidet, így megakadályozhatod, hogy a gyerek melléd zuhanjon.

A rossz is lehet jó

A boldogság igazi titka: élvezni kell az élet apró örömeit. Ne hidd, hogy ez közhely. Gondolj rá: sokszor az igazi vágyak teljesülése sem okoz örömet. Az apró dolgoknak viszont mindig tudunk örülni. Tehát a nagy álmok kergetése közben értékeld a kicsinységeket is!

Tarts önvizsgálatot!

Valóban arra fordítod az energiádat, amire érdemes, és ami jó érzéssel tölt el? Egy biztos: ne sajnáld az időt a kedvteléseidre. Sok nő csak a családja boldogságával törődik, mindig a férj, a gyerek az első, a második a munkahely, és csak valahol a hátsó sorokban van önmaga. Ha te is ilyen vagy, ne csodálkozzon, ha előbb-utóbb saját szeretteidet is ellenszenvesnek találod.

Lassíts és lazíts!

No meg figyelj például a kellemes dolgokra. És ne feledd! A rossznak is van jó oldala. Ne félj az újtól! Akik hajlamosak a felfedezésre, hamarabb boldogulnak. Értheted ezt szó szerint is!


Női Portál
Megtekintések száma: 268 | Hozzáadta: kucika | Add a Facebook-hoz Add a facebook-hoz | Helyezés: 0.0/0 | Értékeld, csillagozd, 1-5 ig
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
♫ ♫ ♫
Belépés
Ma itt voltak

Most online

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
uCoz satisztikánk
♫ ♫ ♫

  • uCoz - TOP 100

  • Friss zenei hírek

  • FN - hírfolyam

  • Időkép, időjárás hírek
  • SunnyBoy - Egyszer
    Copyright - Best Friends Club - by Isván 2010 © 2021