Best Friends Club
♫ ♫ ♫
Song of ocarina
Honlap-menü
♫ ♫ ♫
Sunny Boy-Meseköny
***
Rony-Most élsz
Mini üzenőfal
 
500
Cascada - How Do Y
Translator
Nyitólap » 2010 » Július » 4 » Stressz és a halogatás
01:57:22
Stressz és a halogatás

Stressz és a halogatás

" Azt hiszem az első és legfontosabb dolog a stresszel kapcsolatban, hogy az ember felismerje, többnyire nem az a probléma, amit az élet hoz, hanem az, ahogy reagál rá. Az pedig, hogy hogyan reagál a dologokra, attól függ, hogy mennyire érti meg a különféle stresszhelyzeteket. A kínaiak a "vey-csi” szót használják a krízisre. A két jel közül az egyik önmagában azt jelöli: "veszély”, a másik azt: "esély”. Minden nehézséghez, amely életünk során ér, ezzel a szemlélettel kellene viszonyulnunk: esély arra, hogy legyőzzük a veszélyt. ”

Voltál már úgy hogy teljesen fel voltál villanyozva az elhatározásodtól, hogy leadsz x kilót és csodálatosan fogsz kinézni, hogy szerzel magadnak egy tökéletes munkahelyet ahol kiélheted mondjuk a kreativitásodat, hogy írsz egy könyvet…. És akkor hirtelen egy sötét fekete lyukba találtad magad és amire kikecmeregtél belőle már eltelt egy hónap, kettő talán egy év is.

A halogatás tulajdonképpen a sikered elé gördített érzelmi blokk. Olyan mint egy áttörhetetlen beton fal. Ezt a falat a tudatalattink generálja gondolatainkra adott válaszként.

Amikor érzelmeink összhangban vannak a logikánkkal, nagyon könnyen követni tudjuk ezt a logikát. De, amikor a kettő között van egy kis egyet nem értés vagy netán szakadék, általában az érzelmek győznek.

Stressz és halogatás

Amikor nem tudunk azonosulni a céljainkkal, nagyon nehezünkre esik megtenni a megfelelő lépéseket. Könnyen előfordulhat, hogy fel sem ismerjük ezeket a lépéseket. Mi a megoldás? A halogatás. Nem azért mert az akarjuk, hanem mert a halogatás a legkisebb ellenállás útja.

Amikor a halogatás egy életstílussá válik a közérzetünk, az egészségünk látja kárát. Céltalan tevékenységekkel foglaljuk el magunkat csakhogy indokot találjunk arra hogy miért nem végezzük el amit el kellene.

Annyira elmerülünk és azonosulunk a jelenlegi helyzetünkkel, hogy nem díjazzuk azt az ötletet, hogy célunk érdekében változnunk kellene.

„Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodásmóddal amely a probléma létrejöttéért felelős” (Einstein)

Ez a megrekedt állapot óriási stresszt jelent számunkra és jelentkezik viselkedésünkben, önbecsülésünkben, egészségi állapotunkban.

Mindez odáig fajulhat, hogy már a kínálkozó lehetőségeket sem látjuk meg.

Ahhoz hogy megváltoztassuk a legkisebb ellenállás útját, hogy képesek legyünk felismerni a lehetőségeket és képesek legyünk cselekedni, feltétlenül szükségünk van arra hogy érzelmeink összhangban legyenek és támogassák logikánkat és törekvéseinket.

Jelen van életedbe a halogatás kényszere?
Gondolkodj el rajta, hogy mi lehet a hátterében!

Megtekintések száma: 384 | Hozzáadta: István | Add a Facebook-hoz Add a facebook-hoz | Helyezés: 0.0/0 | Értékeld, csillagozd, 1-5 ig
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
♫ ♫ ♫
Belépés
Ma itt voltak

Most online

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
uCoz satisztikánk
♫ ♫ ♫

  • uCoz - TOP 100

  • Friss zenei hírek

  • FN - hírfolyam

  • Időkép, időjárás hírek
  • SunnyBoy - Egyszer
    Copyright - Best Friends Club - by Isván 2010 © 2024