Best Friends Club
Fórum oldalunk tartalmát, csak bejelentkezett felhasználók láthatják !
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A templom
IstvánDátum: Szerda, 2010-09-15, 23:18:54 | Üzenet # 1
Rendszergazda
Csoport: Adminisztrátor
Üzenetek: 988
Állapot: Offline
A templom


A boszorkányok felszentelt térben beszélgetnek a Szellemmel, vagy mágikus kört vonnak szent helyen. A felszentelt térben van a templomuk, de nem ez a varázskör: lehet fizikailag létezõ, illetve nem fizikai jellegû térség. Szent teret gondolatban is teremthetsz! Ha nincs mód fizikai síkon kialakítani a teret, attól még gondolatban megvalósítható!
Ha fizikai síkon hozol létre ilyen teret, válassz tárgyakat, ami a négy elemet jeleníti majd meg. Pl. a levegõ elemet egy füstölõvel, a tûz elemet egy gyertyával, a víz elemet egy tálka vízzel, a föld elemet sóval lehet megjeleníteni. Külön-külön mindegyik tárgy fölé emeled a kezed, és kéred a Szellemet, tisztítsa és szentelje meg a tárgyakat, tehát a Szellem nevében megújítod az energiáikat, közben többek között ezt a szöveget mondhatod:
"Szentséges Anya, megtisztítom ezt a vizet a fizikai világ minden Ártalmától,
S az asztrális világ minden ártalmától.
Felszentelem és megújítom erõit az Úr és az Úrnõ nevében."
Tedd meg ezt mind a négy tárggyal, az elemek sorrendje itt lényegtelen.
Miután végeztél, három csipet sót szórj a vízbe, majd domináns kezednek a mutatóujjával háromszor kavard fel a vizet, az óramutató járásával megegyezõ irányban. Aztán a víz fölé tartott tenyérrel a következõket mondd el:
"Az Anya és az Atya nevében
A szeretet áldását kérem,
Harmónia és békessék lakozzék e vízben!"
Ezalatt élénken képzeld el, ahogy a víz tiszta fehéres fénnyel felragyog. Amikor a fehér fény teljesen betölti a gondolataidat, abbahagyhatod, mert ekkor már a sós vízbõl szenteltvizet teremtettél.
Ezzel túl is estél életed elsõ boszorkányos tettén!
Miután megtisztítottad és felszentelted a tárgyakat, jöhet a következõ lépés, a szent tér kialakítása. Ezt az északi elem tárgyával kezdd, pl. a sóval, amit szétszórsz:
"Megtisztítom, felszentelem, mindenre képessé teszem e szent teret a föld elemmel, a Szellem nevében!"
Mikor visszatérsz északra, azt mondod: "Úgy legyen!".
Az "Úgy legyen!" hagyományos wicca áldás, a szertartásszövegeket mindig ezzel a mondattal fejezik be. Aztán a keleti irányt és a levegõ elemet jelképezõ füstölõt áldd meg, kelet felé fordulva, a következõ szöveg kíséretében, az óramutató járása szerint körbesétálsz a helyiségben:
"Megtisztítom, felszentelem, mindenre képessé teszem e szent teret a levegõ elemmel, a Szellem nevében. Úgy legyen!"
Aztán a gyertyát vidd körbe a helyiségben az óramutató járásával azonos iránban:
"Megtisztítom, felszentelem, mindenre képessé teszem e szent teret a tûz elemmel, a Szellem nevében. Úgy legyen!"
Majd a tál vízzel ismételd meg ugyanezt, miközben a vizet szétspricceled:
"Megtisztítom, felszentelem, mindenre képessé teszem e szent teret a víz elemmel, a Szellem nevében. Úgy legyen!"
Ezután menj a helyiség közepére, felfelé tartott tenyérrel emeld a fejed fölé mindkét kezedet, és mondd a következõt:
"Az Úr és az Úrnõ nevében,
A Hatalmas Anya és Atya nevében
Megtisztítom, felszentelem
Mindenre képessé teszem e szent teret a
Szellem erejével!
Úgy legyen!"
Így megszabadítottad a helyiséget a káros energiáktól. A legtöbb boszorkány havonta egyszer ismétli a tértisztító szertartást, imával, meditációval, mágikus tevékenységgel. A negatív energiák még a tiszta és rendben tartott környezetben is képesek összegyûlni, de a rendetlen, piszkos teret szinte teljesen ellepik.
A boszorkányok az Esbatok és a Szabbatok szertartásai, vagy a bûvös kör felvetése elõtt is szent teret hoznak létre. A tértisztításnak akkor is van értelme, ha mégsem akarnál boszorkány lenni, ha mégsem akarnál boszorkány lenni, hiszen ebben a környezetben élni kellemesebb, a mentálisan és fizikailag tiszta környezetben az életed zökkenõmentesebben zajlik és ez bármelyik vallás számára tökéletesen elfogadható.A mágikus kör

A mágikus kör: Hatalmas erejû felszentelt hely, a wiccák szent tere, a wicca templom. Bûvös körnek is nevezzük.
A kör a munka ideje alatt egyúttal kirekeszti a külsõ hatásokat, az ártalmas erõket, védelmében nyugadtan lehet dolgozni.
A mágikus kört meglehetõsen könnyû felvetni. Ha a módja bõvebben érdekel, rengeteg kiadvány jelent meg ezzel kapcsolatban. Íme egy példa, ami nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag így lehet, a kör megrajzolását pl. van, aki északon, van aki keleten kezdi:
Sétálj a helyiség közepére, vegyél mély lélegzetet, majd addig lazíts, míg teljesen nyugodt nem leszel. Ezután menj a szoba északi részére, a domináns kezedet tartsd magad elé, a mutatóujjad kinyújtva, lefelé nézzen. Ezt a pózt megtartva sétálj körbe a helyiségben az óramutató járásával megegyezõ irányban haladva. Miközben fennhangon elmondod a kör felvetésére szánt szöveget, élénken képzeld magad elé, hogy az ujjaddal szép, eleven, dús sövényt vonsz magad köré a levegõbe.
Mondhatod pl. ezt:
"Ünnepélyesen kérlek téged, ó, erõ hatalmas köre,
Jelöld ki a határt
Az emberek és a hatalmas szellemek között!
Legyen ez a hely a tökéletes szeretet, a bizalom,
A béke és az öröm találkozási pontja,
Tartsd magadban az általam itt keltett erõt!
Észak, Kelet, Dél és Nyugat õrangyalait szólítom!
Segítsetek e hely megszentelésében!
Az Úr és az Úrnõ nevében kérlek
Ünnepélyesen,
Téged, ó, erõ hatalmas köre!"
Ezekkel a szavakkal háromszor járd be a kört. A kör lehet kisebb, mint a helyiség, a lényeg az, hogy nyugodtan álldogállhass, ülhess és mozoghass odabenn anélkül, hogy átlépnél a határvonalán. Ezután ment a kör északi pontjához, üsd meg a földet a kezeddel, és mondd azt:
"Mint fent, úgy lent!
Lezárom most a kört!"
Ezzel megerõsíted azt a tényt, hogy a bûvös kör buborékká vált, a föld alatt és a levegõben teljesen körbezárja õt.
Ha elkészültél, igyekezz nem átmászkálni a magad által felvetett energiapaláston. Ha valamiért mégis ki kell menned a bûvös körbõl, vágj magadnak ajtót az energiafalon: legegyszerûbben a kezeddel hozhatod létre a nyílást olyan mozdulattal, mintha egy függönyt hajtanál szét. Miután kimentél, az "ajtót" zárd be magad után, épp úgy, mint amikor gondosan visszaigazítod a függönyt az eredeti helyére. Jegyezd meg, minden nyitás és zárás gyengíti az energiaköpeny szerkezetét.
Ha végeztél, megtartottad a szertartásodat, botsd le a kört. Ekkor menj a kör nyugati pontjához, majd az óramutató járásával ellentétes irányban, tehát nyugatról dél, kelet, észak felé haladva sétálj végig a nyomvonalán. Közben most is tartsd ki a mutatóujjad, és szívd vissza az energiát. Amikor ismét nyugatra érsz, a kezeddel paskold meg a földet, és a következõket mondd:
"Ez a kör nyitva, de nincs lerombolva.
Úgy legyen!
Emberek vagyunk, az erõ vagyunk,
A változás vagyunk!
Éljetek boldogan, távozzatok vidáman,
A következõ viszontlátásig!
A boszorkányok általában az összes szertartásukat és mágikus tevékenységüket a bûvös körben végzik.

(Silver RavenWolf: Teen wich. Wicca for a New Generation)
 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright - Best Friends Club - by Isván 2010 © 2024