Kajszibarackos fenyőmagos sütemény recept
Aki a szaftos, illatos tésztákért rajong, annak biztosan nyerő lesz ez a barackos sütemény. A tésztájába fenyőmag, és friss bazsalikom levél is kerül, amitől igazi különlegességgé válik. Ráadásul pofon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók 9 szelethez: 1/2 pohár kefir, 1/2 pohár cukor (világos nádcukor vagy xilit), 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, és leve, 1/2 cs. vaníliás cukor, 1 pohár liszt, 1 cs- sütőpor, 1/4 pohár kókuszolaj (44 ml), kb. 4-5 szem nagyobb félkemény kajszibarack, 1 ek fenyőmag, 3-4 levél friss bazsalikom, sárgabarack lekvár
TIPP: 1 pohár = 175 ml
Tehát vegyünk egy doboz kefirt, és annak a poharával dolgozzunk.
Megjegyzem, nyugodtan készítsen dupla adagot, hogy az a kis kefir ne vesszen már kárba. A sütemény garantáltan el fog fogyni.
A kefirt keverjük ki a tojásokkal, és a cukorral.
Én xilittel készítettem, mert ez természetes, és sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a sima cukor. Ráadásul nincs semmilyen mellékíze. Egyszerűen imádjuk.
Majd keverjük bele a citromot, az olajt, és a vaníliát is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, és óvatosan adjuk hozzá a folyadékokhoz.
Sütőpapírral béleljünk ki egy 20x20 cm-es szögletes tepsit, és öntsük bele a masszát.
A barackokat mossuk, majd felezzük meg. A magokat értelem szerint vegyük ki.
A barackok vágott felét mártsuk lisztbe, majd helyezzük rá a tésztára (összesen 9 felezett barackot tegyünk rá).
TIPP: Ha túl kicsi a barack, akkor a tészta alá sül. Ezért érdemesebb nagyobb szemeket választani, vagy magozott, de egész barackokat tenni a tésztába.
Szórjuk meg fenyőmaggal.
180 fokos sütőben 25 percig süssük.
A kész süteményt még forrón kenjük át baracklekvárral.
Címkék:BarackDiabetikusKókuszzsírSütemény