Epres tiramisu II. Hozzávalók:
2 tojássárga
10dkg porcukor
25dkg mascarpone
10dkg fehér csokoládé
2 dl habtejszín
20dkg eper
1csom.babapiskóta
2dl tej
2-23 ek.cukor
Elkészítés:
Őzgerincformát cukros tejbe mártott babapiskótával kibéleljük(előtte alufóliával is kibéleljük).tojássárgát a porcukorral habosítjuk majd a mascarponéval tovább habosítjuk,a kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk és a felolvasztott csokoládét lazán hozzákeverjük.A krém felét a formába töltjük majd egész epreket nyomkodunk bele.A maradék krémmel befedjük majd ismét egy réteg tejbe mártott babapiskóta jön amivel lezárjuk a formát.Hűtőben dermesztjük.A formából kiöntve még eperrel díszíthetjük.
Tanácsok: Ha a babapiskóta cukrozott,a tejbe amibe mártjuk,ne tegyünk cukrot,mert nagyon édes lesz!